The Bo Story

Bred arbeidserfaring fra store og små filmprosjekt i inn og utland, alltid øye for kvalitet og egenart og god evne til å samarbeide på tvers av kulturer. Siden tenårene har Bo B. Randulff hatt film som hovedgeskjeft.

Født i Norges oljehovedstad Stavanger på den vindfulle sørvestkysten av Norge, og oppvokst i en livlig familie og i et rikt kulturelt miljø. Opp gjennom årene har interessene vært mange – ikke minst har friluftsliv stjålet mange timer og dager; ski om vinteren og fisking i fjordene om sommeren.

Etter avsluttet på videregående i 1992, gikk de to neste årene med som scenearbeider og som kameraassistent. I 1994 gikk turen til London og MA studier ved The London Film School.

Etter to år i London jobbet jeg først som kameraassistent på forskjellige prosjekt før jeg fikk jobben med å filme en miniserie for norske TV2. Ikke lenge etter ble jeg ansatt i produksjonsselskapet TVP, hvor jeg arbeidet som fotograf og klipper, og store deler av arbeidsmengden var oppdragsfilmer for oljeindustrien. 

I 1998 fikk jeg et tilbud om jobb på tv-serien The New Adventures of Robin Hood for Warner Brothers, som ble filmet i Litauen. Året etter hadde Robin Hood opplevd nok nytt, og serien ble lagt ned. For min del var serien en døråpner til spennende og utfordrende filmjobber i Litauen, og jeg har stadig vendt tilbake til landet for arbeid med spillefilm - for det meste som Second Unit fotograf - men i det siste også for en rekke reklamefilmer. Hjemme i Norge arbeider jeg hovedsakelig med drama og reklame, men tidvis også dokumentar- og oppdragsfilm.

Fremdeles regner jeg Norge som hjemme, men horisonten min utvider seg stadig, og hvert år drar jeg på jobb i nye land og områder.

Å arbeide under forskjellige regissører med ulike stiler og kulturelle bakgrunner har gitt meg unik erfaring i å kommunisere på mange forskjellige nivåer, og dermed være i stand til å raskt og effektivt overføre regissørens visjon til filmrullen.

For meg er det viktig å ha en forståelse av hvordan den visuelle flyten skal fortelle en historie på best mulig måte – og å nå målet med de verktøy man har for hånden. Kvalitetsbevisstheten min er og blir den samme enten jeg arbeider på større luksuriøse produksjoner eller små, hastige filmer med små budsjetter, og jeg søker alltid å gi dem et solid og distinkt uttrykk. Hovedtesen er at godt samarbeid alltid skaper best resultat.

Jeg er medlem av Foreningen Norske Filmfotografer og Norsk Filmforbund.

 

21.10.14 Jada, oppdatering kommer!!!
13.10.10 Etiketter
16.04.09 Mezon 4G
28.02.09 Clash of the Gods
18.10.08 En konjakk til begjær...
08.08.08 6 rom

Neste